instagram pinterest twitter facebook linkedin

Reactie bezoekers

"Hele handige site! Bespaarde me een hoop tijd en energie door niet apart offerte aanvragen te hoeven sturen naar schildersbedrijven."
G. Wieger, Utrecht

"Een aantal mooie en scherpe aanbiedingen gekregen van schildersbedrijven door gebruik te maken van het offerteformulier. 🙂 "
W. Boomsma, Vleuten

Voordelen

right checkup Betrouwbare specialisten

right checkup Maatwerk offertes

right checkup Gratis & vrijblijvend

right checkup Bespaar tot wel 40%

Volg ons op social media
instagram pinterest twitter facebook linkedin
Top
 

Wat kost een schilder

Huisschilders Kosten > Wat kost een schilder

 Wat kost een schilder?

Uurtarief schilder: wat kost een schilder eigenlijk? De prijs voor schilderwerken wordt ons vaak gevraagd. Het uurtarief van een schilder varieert sterk, afhankelijk van een aantal factoren: het type schilderwerk dat wordt uitgevoerd, de materialen die worden gebruikt, de huidige toestand van de oppervlakken die worden geverfd, hoeveel lagen zijn nodig, uurloon schilder, enzovoort. Wij hebben de gemiddelde kosten van schilderwerk voor u berekend. Zo kunnen we u een schatting geven van wat een schilder kost, zodat u weet hoe u de offertes schilderwerk kunt vergelijken.

Prijs schilderwerken

Uurtarief schilder? De genoemde prijzen zijn een ruwe schatting. Dit zijn de kosten die de schilder berekent in zijn schilder offerte, waarbij zijn inbegrepen: uurloon schilder en alle bijkomende materiaalkosten per vierkante meter.

Overwegingen: welke factoren hebben invloed op de prijs van binnenschilderwerk?

 • In hoeverre zijn de muren beschadigd? Meer schade verhoogt de prijs van het binnenschilderwerk. Omdat er meer voorbereidingstijd nodig is, moet u ook meer uurloon schilder, materiaalkosten enz. betalen.
 • Hoeveel verschillende kleuren worden gebruikt? Een kamer met een accentmuur, een andere kleur op het plafond of een bijzondere afwerking kost meer werk.
 • Wie verplaatst het meubilair en haalt de schilderijen van de muren? Tegen extra kosten zal de schilder het werk voor u uit handen nemen.
 • Als het behang moet worden verwijderd, moet u rekenen op extra uurtarief schilder, extra benodigdheden en tijd.
 • Als u van kleur verandert, welke kleuren kiest u dan? Als u voor een lichtere kleur kiest die een donkere kleur moet bedekken, zijn extra verflagen nodig. De prijs schilderwerken wordt valt hierdoor hoger uit.
 • Welk type verf gebruikt u voor het binnenschilderwerk? Verf kan sterk variëren in prijs, afhankelijk van uw keuze.
 • Zijn er veel hoeken en kleine details of gaat het om een eenvoudig huis met simpele kamers? Hoe eenvoudiger, hoe goedkoper het binnenschilderwerk is.
 • Uurtarief schilder: voor welke schilder kiest u en wat is het uurloon van de schilder? Dit kan per schilder verschillen.

Schatting kosten binnenschilderwerk

Wat wordt geschilderd Kosten per m2
Alleen de muren € 6 - € 15
Muren, plafond en overige elementen € 9 - € 15

Buitenschilderwerk: welke factoren hebben invloed op de prijs?

 • Uurloon schilder dat in voorbereiding gaat zitten: hoeveel voorbereidende werkzaamheden zijn vereist? De staat van het huis bepaalt de voorbereidingstijd en dus hoeveel uurloon de schilder moet rekenen.
 • De materiaalkeuze kan een verschil in prijs maken. Verf kan sterk in prijs variëren. De kosten worden door de schilder doorberekend.
 • Prijs schilderwerken: is afhankelijk van het aantal lagen. Hoeveel lagen heeft de muur nodig? Een klus met 2 verflagen kost ongeveer 30% -60% meer dan een klus met 1 verflaag.
 • De details kunnen ook een prijsverschil veroorzaken. Als een huis meerdere kleuren heeft, of veel detailwerk (zoals in woningen met een historische decoratieve stijl), kan dat de prijs aanzienlijk verhogen.
 • Uurtarief schilder: Welke schilder huurt u in? Het uurtarief kan per schilder sterk verschillen.

Wat wordt geschilderd Geschatte kosten
Rijtjeshuis € 1200 - € 1700
Hoekwoning € 1500 - € 2700
Vrijstaand huis € 3000 - € 6000
Vul het offerte formulier in en wij zorgen ervoor dat maximaal 5 geschikte schildersbedrijven bij u in de buurt een gratis en vrijblijvend voorstel doen met extra korting.

Korting Tot 40%