instagram pinterest twitter facebook linkedin

Reactie bezoekers

"Hele handige site! Bespaarde me een hoop tijd en energie door niet apart offerte aanvragen te hoeven sturen naar schildersbedrijven."
G. Wieger, Utrecht

"Een aantal mooie en scherpe aanbiedingen gekregen van schildersbedrijven door gebruik te maken van het offerteformulier. 🙂 "
W. Boomsma, Vleuten

Voordelen

right checkup Betrouwbare specialisten

right checkup Maatwerk offertes

right checkup Gratis & vrijblijvend

right checkup Bespaar tot wel 40%

Volg ons op social media
instagram pinterest twitter facebook linkedin
Top
 

Wat kost een behanger

Huisschilders Kosten > Wat kost een behanger

Wat kost een behanger

Behang is weer helemaal terug van weggeweest. Door de vele mogelijkheden die behang biedt en de prachtige prints die worden verkocht, is het een populaire manier om het interieur van een nieuwe look te voorzien. Niet iedereen vindt behangen een prettige klus. Het kan veel tijd in beslag nemen en frustratie opleveren, vooral voor de onervaren behanger. Voor veel mensen is het inhuren van een schilder die het behang kan aanbrengen daarom de beste oplossing. Uurtarief schilder berekenen? Kosten schilder op een rijtje:

Kosten schilder: behangen

Dit zijn de gemiddelde prijzen, per uurtarief schilder of berekend per vierkante meter:

Prijs behangwerk per vierkante meter: 2 – 10 euro per m2
Prijs behangwerk per uur: 40 euro per uur

Let op: prijs schilderwerken voor behangen kan variëren, dit zijn slechts schattingen. Moeten de muren bijvoorbeeld nog eerst behangvrij worden gemaakt? Of moeten de muren worden gestuukt? Dan komen hier kosten bij, waaronder: uurloon schilder, extra materiaalkosten etc. Ook de prijs van het behang dat u gebruikt kan sterk variëren. U kunt al behang vanaf 2 euro per m2 vinden, tot behang met prijzen van 75 euro per m2.

Kosten schilder besparen

Wilt u kosten besparen? Zorg dan dat u zelf de muren voorbereidt. Wanneer de muren al schoon en glad zijn, scheelt dit de behanger ook schilder tijd. Minder uurtarief schilder betekent: besparing op de totale kosten. Zorg ervoor dat u alle gaten heeft gedicht en dat u ruimte vrijmaakt voor de behangtafel.

Wanneer u een nieuwe woning laat bouwen of een grondige renovatie uitvoert, zullen de kale muren eerst gestuukt moeten worden voordat u kunt behangen. Sausklaar maken is mooier, maar overbodig gezien het eindresultaat er niet toe doet; het behang komt er immers overheen. Laat de muur in plaats daarvan behangklaar maken, dat scheelt in de prijs voor schilderwerken.

Kosten schilder: het behang bepaalt uiteindelijk een groot deel van de totale kosten voor het behangen. Zo’n 70 procent van de kosten voor het behangen bestaat uit de materiaalskosten, 25 procent bestaat uit het uurtarief schilder en de rest van de kosten bestaan uit voorrijkosten. Door zelf te behangen, bespaart u dus wel geld, maar het gaat slechts om een klein bedrag. En gezien het lastig is voor de onervaren klusser om het behang recht aan te brengen, is het aan te raden om net iets meer uit te geven en een expert in te huren.

Vul het offerte formulier in en wij zorgen ervoor dat maximaal 5 geschikte schildersbedrijven bij u in de buurt een gratis en vrijblijvend voorstel doen met extra korting.

Korting Tot 40%