instagram pinterest twitter facebook linkedin

Reactie bezoekers

"Hele handige site! Bespaarde me een hoop tijd en energie door niet apart offerte aanvragen te hoeven sturen naar schildersbedrijven."
G. Wieger, Utrecht

"Een aantal mooie en scherpe aanbiedingen gekregen van schildersbedrijven door gebruik te maken van het offerteformulier. 🙂 "
W. Boomsma, Vleuten

Voordelen

right checkup Betrouwbare specialisten

right checkup Maatwerk offertes

right checkup Gratis & vrijblijvend

right checkup Bespaar tot wel 40%

Volg ons op social media
instagram pinterest twitter facebook linkedin
Top
 

Kosten spuiten

Huisschilders Kosten > Kosten spuiten

Kosten spuiten van de muren

Wilt u uw oude woning weer een frisse look geven? Of wilt u de muren van uw nieuwbouwwoning van een egale laag voorzien? Met spuitwerk kunt u uw wanden of plafond net iets strakker afwerken. De kosten hiervan worden bepaald door het soort spuitwerk dat u kiest. Dit zijn de geschatte kosten per type spuitwerk:

Spackspuitwerk: Deze afwerking, die aangebracht wordt met behulp van een spuitmachine, geeft een grove of fijne korrelstructuur en kan zowel op de muren als op het plafond worden aangebracht. Gemiddelde prijs: 7 euro per vierkante meter.

Latex spuitwerk: een net gestuukte woning dient te worden geschilderd. Het aanbrengen van latexverf met een airless verfspuit, zorgt voor een glad en effen eindresultaat. Gemiddelde prijs: 7 euro per vierkante meter.

Dun pleisterwerk: de afwerking met dun pleisterwerk kan machinaal worden aangebracht. Dit wordt vaak gedaan in nieuwbouwwoningen. Met een pomp worden de muren ‘gefilmd’. Het resultaat is gelijk aan stucwerk, maar de prijs is lager. Gemiddelde prijs: 8 euro per vierkante meter.

En het plafond?

Het plafond laten spuiten is niet duurder dan de muren laten spuiten. Dit omdat het niet meer tijd en moeite kost met een spuitmachine. Bij stucwerk kost het laten behandelen van het plafond wel meer, want voor een stukadoor kost het veel meer moeite om boven zijn hoofd te werken.

Let echter wel op dat bij het spuiten van het plafond de prijs kan worden beïnvloedt door het soort oppervlak dat moet worden gespoten. Een groot egaal plafond is veel makkelijker te spuiten dan kleine stukken met ingewikkelde vormen en nissen.

Spuiten is goedkoper dan stuken

Vergelijk deze drie manieren van spuitwerk eens met het sausen of stuken van de binnenmuren. Bij sausen komt u uit op ongeveer 9 tot 15 euro per vierkante meter en hiermee is spuitwerk dus zeker een goedkopere optie.

U kunt echter niet altijd kiezen voor spuiten in plaats van stuken. Als een dikke stuclaag moet worden aangebracht, zal dit met de hand moeten worden gedaan. Maar mocht spuiten wel een optie zijn, dan heeft dit vele voordelen. Het spuitwerk kan snel worden aangebracht, waardoor het kosten-efficiënt is en de klus snel is geklaard. U zit dan niet overbodig lang in een verfgeur.

Korting Tot 40%