instagram pinterest twitter facebook linkedin

Reactie bezoekers

"Hele handige site! Bespaarde me een hoop tijd en energie door niet apart offerte aanvragen te hoeven sturen naar schildersbedrijven."
G. Wieger, Utrecht

"Een aantal mooie en scherpe aanbiedingen gekregen van schildersbedrijven door gebruik te maken van het offerteformulier. 🙂 "
W. Boomsma, Vleuten

Voordelen

right checkup Betrouwbare specialisten

right checkup Maatwerk offertes

right checkup Gratis & vrijblijvend

right checkup Bespaar tot wel 40%

Volg ons op social media
instagram pinterest twitter facebook linkedin
Top
 

Kozijnen schilderen

Huisschilders Kosten > Kozijnen schilderen

Kozijnen schilderen: 3 redenen

Bij het schilderen en renoveren van uw huis, denkt u misschien niet direct aan de kozijnen. En dat terwijl de kozijnen een enorm effect hebben op de uitstraling van uw huis. De kozijnen schilderen zorgt ervoor dat het gebouw in een goede staat blijft, terwijl slecht verzorgde kozijnen het gebouw er als een bouwval doen uitziet. Maar er zijn meerdere goede redenen voor de kozijnen schilderen:

Bescherm de kozijnen tegen elk weer

Net als alle andere onderdelen van het huis, zullen kozijnen uiteindelijk oud worden. En gebarsten en afgebladderde kozijnen zijn niet alleen lelijk voor de uitstraling van het gebouw, maar zorgen er ook voor dat uw huis niet meer goed beschermd is tegen de elementen.

Beschadigde kozijnen kunnen uiteindelijk voor schade aan de rest van het gebouw zorgen. Doordat de raambehuizingen niet geheel dicht meer zijn, kunnen vocht, regen en wind de muren binnendringen. En dit kan zorgen voor vlekken, schimmelvorming en afgebladderde muren.

Om ervoor te zorgen dat uw huis het hele jaar door goed beschermd is tegen de elementen, is het belangrijk om niet alleen uw muren, maar ook uw raamkozijnen goed te onderhouden. De kozijnen schilderen doet een wonder voor de conditie van uw huis. Door de kozijnen te controleren, schoon te maken, eventueel te repareren en over te schilderen, zorgt u ervoor dat uw huis weer in topconditie is.

Geef een nieuwe uitstraling aan uw huis

Met de kozijnen schilderen, kunt u op een relatief eenvoudige manier uw huis een nieuwe uitstraling geven. Door voor een nieuwe kleur te kiezen, kunt u het kleurenpalet in balans brengen. Of u kunt ervoor kiezen om met de juiste kleur de architectuur van het gebouw te versterken.

De kleuren van de kozijnen kunnen effect hebben op de perceptie van het gebouw. De kozijnen schilderen in de juiste kleuren, zorgt ervoor dat oppervlakken bijvoorbeeld groter lijken of dat vormen anders overkomen. Door de raamkozijnen van een contrasterende kleur te voorzien, wordt de ruimte opgedeeld. Dit geeft de ruimte een intieme en gezellige uitstraling. Door de kozijnen daarentegen in dezelfde kleur als de muur te schilderen, lijken ze in elkaar over te gaan. Deze doorgetrokken kleuren zorgen ervoor dat de ruimte groter lijkt.

Wilt u de kozijnen schilderen en bent u op zoek naar de juiste soort glans? Dit zijn de verschillende soorten glans om uit te kiezen:

Zijdeglans: zijdeglans is een goede optie voor de kozijnen en het lijstwerk van een huis met opvallende decoratieve elementen en profielen, zoals bijvoorbeeld barokke of neoclassicistische gebouwen. Dit type verf zorgt ervoor dat de kozijnen niet teveel opvallen, waardoor de aandacht niet wordt afgeleid van de indrukwekkende elementen.

Halfglans: halfglans-verf glanst een beetje, maar niet teveel. De kozijnen schilderen met halfglans, zorgt ervoor dat ze subtiel worden belicht, maar dat ze visueel alsnog goed op gaan in het geheel. Halfglans geeft een mooie afgewerkte uitstraling. De meeste professionals zorgen er daarom voor dat ze de kozijnen schilderen met halfglans.

Hoogglans: als een huis of interieur weinig opvallende details bevat, zou u ervoor kunnen kiezen uw kozijnen met hoogglans verf te behandelen. Deze verf geeft een prachtig glanzend resultaat. Maar let wel op, door de glans zijn foutjes makkelijk te zien. Hoogglans moet daarom worden aangebracht door een ervaren schilder.

Vermijd rottend hout en onherstelbare schade

Wanneer er haarscheurtjes en gaatjes in de verflaag van de houten kozijnen zitten, of als de verf verweerd en afgebladderd is, kunnen vocht en water het hout aantasten. En wanneer dit eenmaal gebeurt, kan er houtrot ontstaan. Zorg er daarom voor dat u op tijd de kozijnen controleert. Wanneer u houtrot ontdekt, dient u de kozijnen zo snel mogelijk te vervangen. En ook het aangrenzende hout moet dan worden behandeld met speciale producten. En niet alleen water, maar ook de zon kan schade toebrengen aan onbeschermd hout. Dit proces is helaas onomkeerbaar.

De kozijnen schilderen en schade voorkomen? U kunt houtrot en andere schade voorkomen door regelmatig uw kozijnen te schilderen en waterdicht te maken. Maar er zijn meer manieren om het hout te beschermen. Door de juiste beits of coating te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat uw kozijnen waterdicht zijn.

Vul het offerte formulier in en wij zorgen ervoor dat maximaal 5 geschikte schildersbedrijven bij u in de buurt een gratis en vrijblijvend voorstel doen met extra korting.

Korting Tot 40%