instagram pinterest twitter facebook linkedin

Reactie bezoekers

"Hele handige site! Bespaarde me een hoop tijd en energie door niet apart offerte aanvragen te hoeven sturen naar schildersbedrijven."
G. Wieger, Utrecht

"Een aantal mooie en scherpe aanbiedingen gekregen van schildersbedrijven door gebruik te maken van het offerteformulier. 🙂 "
W. Boomsma, Vleuten

Voordelen

right checkup Betrouwbare specialisten

right checkup Maatwerk offertes

right checkup Gratis & vrijblijvend

right checkup Bespaar tot wel 40%

Volg ons op social media
instagram pinterest twitter facebook linkedin
Top
 

Spuiten

Airless verfspuiten

Hoe werkt een airless verfspuit? De verf wordt door de spuit onder zeer hoge druk, tot 3000 psi, door een slang en uit een klein gaatje in de kop van het spuitpistool gepompt. De kop is ontworpen om de verf gelijkmatig op te splitsen in een waaiervormig spuitpatroon, bestaande uit kleine druppeltjes. Met behulp van verschillende koppen kunt u dunne vloeistoffen spuiten, waaronder beits, lak en vernis of dikkere vloeistoffen zoals latex huisverf.

Wat zijn de voordelen van een airless verfspuit?

Een airless verfspuit vereenvoudigt de schildertaak aanzienlijk. Ten eerste omdat u de verf met een airless verfspuit twee keer sneller kunt aanbrengen dan met een roller of een kwast. Dat is handig als u grote oppervlakten moet schilderen. En ten tweede maakt de airless verfspuit het eenvoudig om een super strakke afwerking te bereiken op houtwerk of deuren.

Met een beetje oefening kunt u een airless verfspuit gebruiken voor een perfect gladde afwerking. En aangezien een airless spuitpistool de verf rechtstreeks uit een blik of een emmer van pompt, kunt u veel verf in een korte tijd aanbrengen. Dit maakt een airless verfspuit bij uitstek geschikt voor grote verfwerkzaamheden, zoals het primen van kale gipsplaat in een nieuw huis of het schilderen van een lange schutting.

En zijn er ook nadelen?

De airless verfspuit brengt echter ook een aantal nadelen met zich mee. Ten eerste blijven de fijne verfdeeltjes niet allemaal aan het oppervlak plakken. Een groot deel van de verf belandt in de lucht. Meestal wordt 20 en 40 procent van de verf verspild, afhankelijk van de spuit en de methode. Als de verf in de lucht terecht komt, gaat het rondzweven en zich hechten aan alles eromheen. Het kost daarom extra tijd om alle meubelstukken, overige wanden en vloeren goed af te dekken en vrij van verf te houden. Ook bij buitenschilderwerk is dit een risico. Overtollige spray kan op uw struiken of dak terechtkomen, of met de wind op de auto van uw buurman worden geblazen.

Het tweede nadeel is de extra tijd die het kost om de verf uit de pomp, filters en slang te spoelen en het spuitpistool schoon te maken. En dan komt daar nog bij dat u de overtollige vloeistof en gebruikte oplosmiddelen die zijn achtergebleven bij het reinigingsproces moet opslaan of recyclen.

Ondanks de nadelen kan een airless verfspuit veel tijd besparen bij grote verfklussen en voor een prachtige afwerking zorgen die bijna onmogelijk is met een kwast.

Vul het offerte formulier in en wij zorgen ervoor dat maximaal 5 geschikte schildersbedrijven bij u in de buurt een gratis en vrijblijvend voorstel doen met extra korting.

Korting Tot 40%