instagram pinterest twitter facebook linkedin

Reactie bezoekers

"Hele handige site! Bespaarde me een hoop tijd en energie door niet apart offerte aanvragen te hoeven sturen naar schildersbedrijven."
G. Wieger, Utrecht

"Een aantal mooie en scherpe aanbiedingen gekregen van schildersbedrijven door gebruik te maken van het offerteformulier. 🙂 "
W. Boomsma, Vleuten

Voordelen

right checkup Betrouwbare specialisten

right checkup Maatwerk offertes

right checkup Gratis & vrijblijvend

right checkup Bespaar tot wel 40%

Volg ons op social media
instagram pinterest twitter facebook linkedin
Top
 

Plafond schilderen

Huisschilders Kosten > Plafond schilderen

Een nieuw interieur? Schilder het plafond

Wilt u uw interieur een nieuwe look geven? Niet alleen nieuwe meubelstukken of muurkleuren geven uw kamer een nieuwe uitstraling. Een nieuwe kleur op het plafond maakt een wereld van verschil!

Een van de gemakkelijkste manieren om een kamer op te fleuren is door het plafond van een nieuwe verflaag te voorzien. Het verschil dat het schilderen van deze ‘vijfde muur’ kan maken is verbazingwekkend.

De doe-het-zelf-moeilijkheidsgraad is om duidelijke redenen hoger bij plafondschilderingen dan bij muurprojecten. Het verplaatsen en afdekken van het meubilair en het bedekken van de vloeren met doeken tegen spetters is een tijdrovende klus. Om nog maar te zwijgen over het feit dat meerdere uren achter elkaar omhoogkijken kan leiden tot nekpijn. En dan is er ook nog het risico dat verfspatten op de muren of plinten terechtkomen.

Verfbenodigdheden kopen

Wilt u een getextureerd plafond schilderen? Bij het kopen van uw verfbenodigdheden kan de verfwinkel u vertellen dat u bij het schilderen van plafonds met textuur een dikkere roller moet gebruiken, zodat u het gehele oppervlak kunt bereiken. Professionals rollen daarom doorgaans getextureerde plafonds niet, maar spuiten ze. Als u een dikke roller gebruikt om natte plafondverf aan te brengen, kunt u het materiaal van de textuur per ongeluk losmaken. Het materiaal kleeft dan aan de roller en de afwerking kan er daardoor ongelijk uitzien. Het spuiten van deze plafonds is echt de enige manier om beschadiging van de kwetsbare oppervlakken te voorkomen.

Het is vaak aan te raden een primer met vlekkencoating aan te brengen voordat de laatste laag plafondverf wordt aangebracht. Tenzij u heel precies bent in schilderijen bij de randen, is het handig om gebruik te maken van schilderstape om de muur of plint te bedekken. Als u wel van een uitdaging houdt, is het mogelijk uw eigen plafond goed en zorgvuldig te schilderen

Zijn er nog meer mogelijkheden naast witte plafonds?

Witte plafonds zijn vaak door het hele huis heen te vinden. Met een wit plafond kunt u de verschillende kleuren op de muren van elke kamer verenigen. Witte plafonds zorgen voor een heldere en schone uitstraling van de ruimtes en verspreiden het licht in een kamer door middel van weerkaatsing.

Als zowel de muren als het plafond wit zijn, lijkt een ruimte groter. Veel huiseigenaren kiezen daarom voor deze behandeling in de kleinste kamers. Door donkere en diepe kleuren te gebruiken voor accenten, accessoires of op de vloer, wordt met het wit gebroken en lijkt een kleinere ruimte groter.

Plafonds met een patroon of textuur zien er vaak goed uit met een witte verflaag. Maar ook plafonds met onvolkomenheden kunnen er beter uitzien, omdat er minder aandacht naar uitgaat.

Het aanbrengen van een witte kleur op architectonische sierelementen, sierlijke kroonlijsten, of wandpanelen vestigt juist de aandacht op deze delen. Dit kan een prachtig effect hebben op de kamer en in mooi contrast zijn met de kleuren van de muur.

Wit kan dus voor vele plafonds gebruikt worden en zorgt voor een mooi eindresultaat. Toch is een wit plafond niet altijd de meest geschikte oplossing. Een keuken met een mooie muurkleur en een geschilderde rand of gekleurde kastjes, kan teveel contrasteren met een helder wit plafond. Een betere keuze kan in zo’n geval zijn om een hele lichte, bijna witte kleur te gebruiken.

Smaken verschillen natuurlijk, ook wanneer het om interieurs gaat. Maar als u enkele basisstappen volgt, kan een nieuw geschilderd plafond een groot verschil maken in uw huis.

Welke kleur past bij mijn plafond?

Welke kleur bij uw plafond past hangt af van een aantal elementen, waaronder het formaat van de kamer, de hoogte van het plafond, de hoeveelheid natuurlijke licht die in de kamer binnenkomt en natuurlijk de kleur van de aangrenzende muren en meubels.
Wilt u een laag plafond hoger laten lijken? Dan is het aan te raden om voor wit of gebroken wit te kiezen. Andersom kunnen ruimtes met hoge plafonds ervoor zorgen dat de ruimte te wijds aanvoelt. Met donkere kleuren op het plafond zal de ruimte er juist lager uitzien. Let echter wel op, want plafonds die te donker gekleurd zijn kunnen een ongemakkelijk hol gevoel creëren.
Om de ruimte in zijn geheel groter aan te laten voelen, kunt u van donker naar licht toe werken. Begin met de donkerste kleuren op de vloer, kies voor lichtere kleuren op de muur en de lichtste kleur voor het plafond. En houd er rekening mee dat wanneer er weinig natuurlijk licht in een kamer aanwezig is, een helder plafond het licht weer naar beneden kan reflecteren om de lichtheid van de hele kamer te vergroten.
Badkamers zijn de kleinste kamers in het huis en zijn meestal klein gebouwd. Een truc om ze een beetje ruimer te laten lijken, is door de muurkleur ook op het plafond aan te brengen. Hierdoor verdwijnen de scherpe lijnen en hoeken en creëert u een illusie van een grotere ruimte.
In de slaapkamer staren mensen vaak, al dan niet onbewust, naar het plafond. Vergeet daarom niet uw slaapkamer een frisse nieuwe verfbeurt te geven.
De gekozen plafondkleur kan een ruimte enorm verbeteren, maar kan ook voor teleurstellende resultaten zorgen. Dit is afhankelijk van een aantal elementen, maar uiteraard spelen persoonlijke smaak en stijl hier ook een grote rol in. Wees niet bang om te experimenteren en te kijken welke kleur bij uw ruimte en smaak past.

Vul het offerte formulier in en wij zorgen ervoor dat maximaal 5 geschikte schildersbedrijven bij u in de buurt een gratis en vrijblijvend voorstel doen met extra korting.

Korting Tot 40%