instagram pinterest twitter facebook linkedin

Reactie bezoekers

"Hele handige site! Bespaarde me een hoop tijd en energie door niet apart offerte aanvragen te hoeven sturen naar schildersbedrijven."
G. Wieger, Utrecht

"Een aantal mooie en scherpe aanbiedingen gekregen van schildersbedrijven door gebruik te maken van het offerteformulier. 🙂 "
W. Boomsma, Vleuten

Voordelen

right checkup Betrouwbare specialisten

right checkup Maatwerk offertes

right checkup Gratis & vrijblijvend

right checkup Bespaar tot wel 40%

Volg ons op social media
instagram pinterest twitter facebook linkedin
Top
 

Binnenmuren schilderen

Huisschilders Kosten > Binnenmuren schilderen

De binnenmuren sausen

Is uw woning toe aan een frisse opknapbeurt? Wilt u uw huiskamer er weer als nieuw uit laten zien? U kunt dit bereiken door de binnenmuren te sausen. Dit klinkt misschien als een makkelijke klus, maar er gaat nog redelijk veel tijd en moeite in zitten. Het kan snel gebeuren dat er strepen of banen in het schilderwerk zichtbaar worden of dat er spetters op het plafond komen. Als u er niet voor kiest om het werk uit te besteden aan een professionele schilder, geven wij u tips voor het sausen van de binnenmuren.

Sauswerk

Sausen is het aanbrengen van een verflaag op de wand, wat traditioneel wordt gedaan met een roller aan een stok. Meestal wordt gesaust met een kalkachtige muurverf. Hoewel het veel meer tijdsintensief is dan het spuiten van de muren, is het resultaat erg gedetailleerd. Met de roller bereikt u een lichte structuur op de muur. Het voordeel hiervan is dat oneffenheden minder snel opvallen dan wanneer u de muur strak zou spuiten.

Verschillende muuroppervlakken

Verschillende oppervlakken, zoals gipsmuren, bakstenen of betonnen muren, vereisen elk hun eigen specifieke aanpak. Het schilderen van een betonnen binnenmuur kan bijvoorbeeld in eerste instantie gebeuren met een normale verflaag. Begin daarom met het bepalen om wat voor soort muur het gaat. Als u weet welke ondergrond u gaat sausen, kunt u hierbij ook de juiste verf zoeken.

Zorg ervoor dat u de onderlaag goed verwijdert en dat de bestaande laag is schoongemaakt en ontvet. Dicht eventuele gaten voor een egaal effect. Begin met het schilderen van de hoeken en randen. Doe dit met een kwast, want de roller komt hier niet makkelijk bij.

Vervolgens zet u de verf met horizontale strepen op de muur en gaat u er met een verticale beweging nog eens overheen om de verf te verspreiden. Zorg ervoor dat u per muur werkt, zodat alles gelijktijdig droogt.

Wilt u nieuw stucwerk sausen? Zorg ervoor dat eerst de ondergrond goed droog is. Nieuw stucwerk heeft een zuigende ondergrond. Daardoor is het belangrijk dat u voorstrijkmiddel aanbrengt op de gestuukte muren. U dient dit ten minste 24 uur van te voren te doen, want dan droogt de latexverf niet te snel en gaat het niet bladderen.

Vul het offerte formulier in en wij zorgen ervoor dat maximaal 5 geschikte schildersbedrijven bij u in de buurt een gratis en vrijblijvend voorstel doen met extra korting.

Korting Tot 40%